Monday, 9 July 2012

Just RM100

Tadi pergi Mydin. Saje nak cari langsir ready made untuk raya nanti. Tak mahal. Murah dan cantik (bagi akulah). Aku ambil 4 set awalnya, satu untuk sliding door, satu untuk master room, satu untuk bilik adik and satu lagi untuk mini office Edy. Then, aku round ke belakang sikit. Tup-tup ternampak satu area yang ada jual buku. Tak pernah pula aku nampak sebelum ni. Bila aku pergi jenguk, semua penulis favourite aku! Aku memang hectic bab-bab buku ini. Sanggup berhabis duit kalau jumpa buku yang berkenan di hati. Lagi-lagi bila tengok harga di Mydin lebih murah dari kedai buku biasa, aku tak fikir panjang. Aku tak tahu bila lagi aku nak ke MPH atau POPULAR semata-mata untuk cari buku. Kebetulan dah jumpa, aku grab je. Bila nak baca? Itu belakang kira. Hihi. Bila dah ambil buku-buku yang berkenan dalam masa kurang 2 minit, tiba-tiba aku rasa duit dalam purse macam tak cukup. Aku takkan keluarkan duit lagi sebab memang sudah budget dalam RM300 sahaja untuk beli langsir-langsir malam ni. So? Haha, aku letak balik 2 langsir favourite. Padahal sebelum tu termimipi-mimpi nak beli langsir tu. Tapi kerana kegilaan aku lebih kepada buku-buku ini, aku korbankan jua :). Total duit lebur untuk buku-buku ini about RM100++. Ok la kan?

My passion

12 comments:

  1. semoga pengorbanan mu bermakna

    ReplyDelete
  2. Salam Kenal mummy..me just blogwalking and tetiba terbaca blog mummy...Dah puas saya godek godek seluruh tulisan mummy and and u such a strong woman..ujian yang menimpa me tidakla seteruk mana jika dibandingkan dengan mummy...I hope there will be good news for both of u soon..And harapnya mummy terus menulis yer..because ketabahan mu telah mmenjadi inspirasi diri ini untuk terus kuat...

    Lots lof love ,
    lin

    ReplyDelete
  3. Tq so much lin sudi singgah. Saya tak strong mana pun. Kuat melalak sebenarnya. Tapi bila sedih saya terus express dalam blog. Secara tak langsung dapat memotivasikan saya. Thanks again sudi drop comment :),

    ReplyDelete
  4. ummi, kita serupa...sanggup abis duit sbb buku.hehehe~

    ReplyDelete
  5. Yeay.. Nnt bolehla kita bertukar-tukar idea tentang buku-buku yang kita baca kan. Hihi :)

    ReplyDelete
  6. kalau akak nora pun minat lagu buku..langsir? teguh lg tu..hehe

    tp skrg..semua tolak tepi..semua utk soleh dan adik beradik dia..

    ReplyDelete
  7. Kalau saya jadi akak pun, saya tak akan fikir dah semua ni. Tentu saya akan fikirkan tentang anak saya semata-mata. Akak memang ibu yang kuat dan tabah :)

    ReplyDelete
  8. minta maaf..akak tak boleh nak email..payah guna hp ni..

    apapun akak terharu dgn keprihatinan nadya (kalo tak silap ye..)

    ni akaun maybank akak..norazima bt muhamod razali

    162085558897

    terimakasih yg amat sgt

    ReplyDelete
  9. Terima kasih kak sudi beri peluang untuk saya buat sumbangan bagi Soleh. InsyaAllah saya akan bantu semampunya saya.

    ReplyDelete
  10. terkejut nilai itu dikatakan kecil..ucap kesyukuran dalam hati...doa kebahagiaan buat mu..
    terimakasih dik...tanpa mengenali sudi membantu anak akak...Allah shj boleh membalas budi baik adik..

    ReplyDelete
  11. Akak, saya rasa malu dengan akak. Saya selalu berasa sedih dengan kehilangan anak saya sampaikan saya selalu membazir duit dengan membeli belah untuk happykan diri atas kehilangan yang saya rasa. Saya terlupa ada orang yang lebih memerlukan sesuatu tu lebih daripada saya. Terima kasih kak Nora sebab secara tak langsung sedarkan saya dan ingatkan saya erti bersyukur. Mungkin saya belum ada tanggungan, jadi saya tak faham erti bebanan kewangan. Saya malu dengan Allah. Syukur Allah masih sedarkan saya lagi dengan comment k. Nora semalam yang terus buka hati saya. T.kasih k.nora.

    ReplyDelete
  12. bergenang air mata akak..akak bukan sapa2..hanya hamba Allah yg ditugaskan meneruskan kehidupan inu disulami dugaan2 drNya sehingga akak menemui Dia. kita sama2 diduga..sentiasalah kita berdoa jgn sedih hanyut dalam derita dugaan..bila kita selami..kita bertuah..Allah sayangkan kita dalam renunganNya...terus berusaha dik..tiada yg mustahil..

    ReplyDelete

Click! Click! Click!