Thursday, 20 September 2012

Kenapa aku still happy time menses?

Assalammualaikum w.b.t

Actually aku tak ada idea nak tulis entry apa. Tapi sebab member baik aku dunia akhirat, Peanut mesej tanya bila aku nak update blog, so aku cuba jugalah karang entry baru. Sorry Peanut, aku tak boleh nak call out. Dah kena block. Thats why aku tak reply mesej kau. Hihi. 

Dah lama juga ada idea nak tulis pasal entry macam tajuk di atas. Tapi tak menyempat. So, aku postlah hari ni <-- Aik, tadi kata tak ada idea?

Ok, kenapa ye aku masih ada moral value yang tinggi and mampu tersenyum dan ucap alhamdulillah bila menses? Korang pun tahu kan aku memang tengah berusaha gila nak pregnant semula. Siapa yang tak nak anak kan? Then, kenapa aku masih tersengih bila bendera jepun berkibar?

Sebabnya, aku dan Edy dah deal satu perjanjian. Setiap kali period aku datang, Edy kena belanja aku makan yogurt kat Tutti Frutti. Hoyeee!!! 



Aku dapat idea ni bila suami salah seorang kawan aku celebrate good news yang dia preggy di Tutti Frutti. So, why not me? Kenapa mesti tunggu good news, kan? Period tu juga berita baik untuk kita as a women. Tu menunjukkan kita masih lagi sihat dengan kedatangan menses setiap bulan. Kalau tak datang but tak preggy lebih merisaukan. Betul tak?

So, aku cuma boleh makan kat Tutti Frutti sebulan sekali iaitu time aku menses. Mungkin tu salah satu cara nak buat aku happy juga. Lagipun, this one kan frozen yogurt. So, memang sihatlah untuk usus kita kan. Jangan takut untuk makan bagi yang berdiet. Yogurt = Healthy. 

But, if aku dah pregnant, bila nak makan kat Tutti Frutti? Haa, tu kena deal lain pulak. Mungkin sebulan 4 kali makan kat Tutti Frutti. Sanggupkah Encik Edy? :p

Lately ni, aku sampai dah tak ingat bila LMP aku. Tup tup je, dah tettttt. May be sebab aku busy jugak, kot. Haha, korang mestilah menyampah dengar alasan aku yang asyik busy memanjang. Tapi memang tulah hakikatnya. Sekolah baru aku ni banyak gila kerja. Sampaikan aku tak sedar, diam tak diam dah nak masuk 10 bulan aku kat sini. Haruuuuu...

So, kenalah ada terapi sekali sekala. Lagi-lagi aku dah mula rasa tempias soalan-soalan puaka. Haha. Aku tak nak fikir. Yang penting, aku dengan Edy bahagia :)

Ok, tak ada idea dah. Selamat sore... 
 


3 comments:

  1. ibu best......terbaik

    ReplyDelete
  2. cam best ja nad gni..idea bgus ni..sbulan skali dpt mkn tutti fruitti

    ReplyDelete
  3. Best2... Tapi sebulan sekali je tau. Selalu makan dah tak syiok :)

    ReplyDelete

Click! Click! Click!