Tuesday, 4 December 2012

Shaklee dan Ovarian Cyst


Assalammualaikum w.b.t

Sebenarnya aku dah pernah consume Shaklee sebelum ni. Tapi aku ni jenis manusia yang pemalas dan tak reti nak makan vitamin ikut jadual. Ada lagi stock Shaklee yang setahun lepas. Memang teruk betul. Tapi lepas aku dah pernah ada cyst ni, aku terpaksa juga disiplinkan diri. Mula-mula tu pening and tak ingat juga nak makan yang mana dulu. Then, aku cari solution mudah.


My ubat :)

By day

Kotak ubat

Lepas guna kotak ubat ni, barulah aku betul-betul berdisiplin and makan ikut jadual. Aku beli kat MR DIY. Harga around RM 5 something.

Aku juga consume ESP. ESP ni pula kena bancuh. Sebenarnya ESP ni dah lama aku beli tapi aku malas nak minum. Sebab kena bancuh! Dulu masa preggy Najla pun, aku selalu terskip minum susu Anmum. Tapi sekarang, tidak lagi. Aku dah macam addict dengan ESP. Edy cukup jaga pemakanan ubat dan vitamin aku sekarang. Dia pun trauma juga, kot. Bila aku dah tak ingat nak minum ESP, Edy terus buat. Mujurlah Aishah bekalkan dengan shaker. Senang di'shake-shake' dan aku boleh terus bawa pergi sekolah. Edy biasa bancuh 2 sudu besar Milo dengan satu sudu besar ESP. Memang sedap! Dan boleh menghilangkan rasa lapar juga tau.

ESP with the shaker!


Add on, aku juga consume GLA, Vita-C (antioxidant) dan Vita-Lea. Paling best, GLA. Kalau korang biasa makan EPO, GLA ni lebih kurang sama functionnya. Dan aku rasa aku tak ada alahan dengan semua vitamin Shaklee ni. Alhamdulillah.





Source : Google


Selain Shaklee, aku juga amalkan Habbatus Sauda. Aku beli around RM30 sebotol. Selsema ke, batuk ke, lepas makan Habbatus Sauda ni rasa lega sikit. Kita cuma berikhtiar, selebihnya Allah yang tentukan, kan?


Ariffbillah Habbatus Sauda

Aku bukanlah pengedar Shaklee. Aku just nak share apa yang baik pernah aku amalkan. But lain orang lain penerimaan, kan. May be Shaklee sesuai untuk aku but tak sesuai untuk orang lain. To be honest, aku mula consume Shaklee regularly since aku ada cyst sebelum ni and seboleh-bolehnya, aku tak nak perkara yang sama berulang. And feedback yang aku dapat, aku rasa aku lebih sihat. Alhamdulillah.

2 comments:

  1. pasni klu nk beli, leh la dpt arge ahli..

    leh je gune ID akk.. :)

    ID : 988267 (fara asyikin)

    ReplyDelete
  2. time kasih atas sharing..
    http://www.duniakecantikankesihatan.blogspot.com/

    ReplyDelete

Click! Click! Click!