Friday, 9 September 2016

JOM KURUS IKUT CARA SAYA???

Jom Kurus Ikut Cara Saya?

Haha.. Patutnya saya buat entry ni 3 bulan lepas. Sebab masa tu saya masih kurus lagi (taklah kurus sangat. Biasa istilah 'kurus sikit' pada saya tu dalam 57 kg tapi last time dalam 60 kg). Tapi sekarang, saya dah gain weight dengan sengaja. Naik dalam 7-8 kg juga!

Tapi saya tetap nak tulis juga entry ni sebab nak 'tebus' janji dalam entry yang lepas.

Al-kisahnya macam mana saya boleh naik berat badan semula ialah sebab saya sedang handle satu program besar lebih kurang 2 bulan lepas. Kem kepimpinan je pun, bukanlah program apa sangat. Cuma yelah, bila kita jadi penyelaras program, selagi program tak berlangsung, selagi tulah nak kena fikir semua perkara dari sekecil-kecil hal. Alhamdulillah dah berlangsung akhir Julai lalu dan semuanya berjalan dengan lancar.

Kelemahan saya ialah, bila saya stress, saya akan makan banyak. Kawan saya kata, cara saya makan macam "tiada hari esok" bagi saya. Makanya, meroketlah kenaikan berat saya. Haha!

Cuma abang saya masih berjaya kekalkan berat badan dia. Dari 102 kg alhamdulillah berat abang saya kini dalam 80 kg. Saya turun berat hari tu sebab saya jadi 'jurulatih' tak bertauliah untuk abang saya. Tapi sekarang, dah tak layak ditauliahkan dan sebab saya sendiri yang kalah dengan nafsu makan 😅😅😅


In shaa Allah akan bermula semula program mengawal kalori dan work out untuk diri saya sendiri. Bukan untuk cantik, tapi untuk kesihatan yang utama. Sekarang ni selalu rasa cepat mengantuk dan letih sebab metabolisme badan dan semakin menurun. Kena boost up balik semangat lepas ni. In shaa Allah.

Saya bercadang, nak buat group Jom Kurus untuk TTCians. Tapi tak tahulah dapat sambutan ke tak. Risau saya yang syok sendiri. Haha. Ikut pengalaman saya, nak kurus cara sihat ni, memang sangat susah bila buat bersendirian. Tapi in shaa Allah, kalau buat berkumpulan, aura positif dan semangat tu akan ada. Itu cadangan saya. Free sahaja. Saya sharekan tips yang saya pelajari dari Kevin Zahri dahulu.

Kawan baik saya Azira, dah kembali semula lakukan aktiviti ini. Dia pun dah kurus balik. Serius rasa jeles! 




So kepada TTCian yang mungkin sedang berusaha nak kuruskan badan secara sihat, bolehlah email saya. Nanti kita bincang bersama 😆😆😆
Email: nurunnadiamasrom@gmail.com

Sayonara dan berjumpa di entry penebusan yang lain :D

Click! Click! Click!